INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Напрежение между демонстранти и полиция на днешния протест

Протест беляза първия работен ден на депутатите от новата пленарна сесия. Недоволните от управлението се събраха пред старата сграда на Народното събрание на бул. „Цар Освободител“, а не пред тази, в която в момента заседават народните представители- на площад „Батенберг“.

Това е автентичната сграда на НС, мястото им е тук на тези хрантутници, а не там, където се окопаха„, каза протестиращият Петър Недевски.

Натискът върху корумпираното управление на Борисов не трябва да спира и всяка гражданска акция винаги е била подкрепяна от „Изправи се.бг“, каза Мая Манолова в подкрепа на протестиращите.

Недоволството се пренесе и пред сградата на „Информационно обслужване“, където се обработват резултатите от изборите.

Никой от българския народ и онези 70 % от него, които подкрепят протестите, не е искал Борисов да прави избори. Нито тази ЦИК, нито „Информационно обслужване“ на Михаил Константинов да произведе тези избори“, заяви отец Дионисий.

В района на бившето народно събрание полицейското присъствие беше засилено. Кордон от полицаи с жълти жилетки са обградили сградата. Стигна се и до напрежение за кратко между демонстранти и полиция. В протеста взеха дейно участие и майките от „Системата ни убива“ , „Орлов град“ и партия АБВ. Исканията на протестиращите са за оставка на правителството и Главния прокурор.

По-рано днес през деня, от инициативата Протестът на народа многолюдна група протестиращи се събраха пред Народното събрание, развяваха знамена и искаха оставки на цялото правителство.

Шествието по централните софийски улици продължи, като това затрудни и на моменти блокира трафика в столицата.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 13.01.2021 г. 20:13 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x