INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Рашков: Намерени са списъци с 28 000 избиратели

Намерени са списъци с 28 000 избиратели от Свиленградско, на които очевидно се разчита да съдействат на политическа партия.

Това обяви служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков в интервю за предаването „Преди всички“ по БНР.

„Акцията, която започнахме на 1 юли, има изключително сериозни резултати и всички трябва да признаем, че това е плод на труда на нашите полицейски органи, а не на прокуратурата или на Борисов”, подчерта Рашков.

По думите му случаите, по които се работи в момента за купуване на гласове, се отнасят до една партия.

„Потвърждавам това и това е истината. Случаят в Пловдив не е единствен, има още няколко, които се развиват успешно като случаи, и дано другите прокурори да упражнят правомощията си по закон. Многократно заявих, че няма да взема отношение по въпроса за купуването на гласове за кои партии. Добре е да се вземе отношение по този въпрос след изборите, за да не ме упрекнат, че изнасям информация във вреда на една партия”, добави министърът.

„Ние вършим това, което от нас се иска от закона. За тези избори най-малкото ще ограничим тези престъпления, защото предприемаме безпрецедентни действия. На политическите партии не им е приятно някой да разследва техните действия по търгуването и събирането на вот. Гарантирам, че няма целенасочено отношение към една конкретна партия”, заяви Рашков.

„Преди известно време служители от НАП предприеха действия по установяване на наличностите в отделни фирми. Един от случаите касае „Златен гьол“. Там не открита съответни документи – касови книги, от които да е видно какви са оборотите там. Бяха предприети действия на наши служители и тези книги са открити в едно Свиленградско село. Тези книжа ще има бъдат предадени още днес. Там са открити и документи, свързани с изборите и във връзка с търговия с гласовете на хиляди български избиратели. Намерени са списъци с 28 000 души – избиратели в района”, каза Рашков.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 05.07.2021 г. 10:07 ч.

Източник: Vesti

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x