INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Наложиха 50 000 лева парична гаранция на Волен Сидеров.

Бившият депутат е обвинен в извършването на 2 престъпления.

Софийската районна прокуратура обвини Волен Сидеров в две престъпления, определена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 50 000 лева, съобщават от държавното обвинение. Сидеров се е явил днес в СДВР.

Обвинението е за отправени призиви за нарушаване на противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение.

Освен това е обвинен, че на 13 април е попречил на орган на властта да изпълни служебните си задължения, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвиняем в СДВР.

Паричната гаранция трябва да бъде внесена в 14-дневен срок.

Отделно, Софийската районна прокуратура се е самосезирала и образувала второ досъдебно производство за отправяне на заплаха спрямо прокурор и разследващ полицай. В телевизионно предаване, излъчено на 13 април Сидеров отправил заплахи спрямо органи на властта, с цел да ги принуди да не повдигнат обвинения срещу него. От държавното обвинение го цитират: „Правете си сметката, тези, които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!”; „Тези, които сте приели сега да действате срещу мен, няма да ви бъде!”. 

 Разследването и по този случай продължава.


Публикувано на 14.04.2020 г. 16:36 ч.

Източник: nova.bg

Още по темата: