INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Наградиха учениците, спасявали възрастни хора при пожара в Рояк

Наградиха учениците, спасявали възрастните хора при пожара в дома в село Рояк. Благодарствени грамоти и книги получиха от областния управител Марио Смърков и от Ирена Радева, началник на Регионалното управление на образованието четиримата ученици от средно училище „Св. Климент Охридски” в Дългопол. Те помогнаха за спасяването на голяма част от обитателите на дома за възрастни хора, където загинаха девет души.

„Техният жест е проява на изключително висока гражданска доблест и съзнание. Постъпката им е достойна за уважение и пример за всички възрастни и техните връстници. Те за няколко часа са пораснали толкова много, колкото много от нас за цял живот не могат да пораснат“, каза Марио Смърков.

Фуркан Тансел, Селим Селимов, Мерт Ахмедов и Октай Османов не смятат, че са герои, вярват, че всеки, който види човек в беда, би постъпил по същия начин. И четиримата са категорични, за и за секунда са нямали колебание, когато са влезли в горящата сграда. Благодарение на смелостта им и бързите реакции успяват да помогнат на спящи и трудноподвижни хора. Наложило се да използват одеяла, за да изведат възрастна жена от пламъците.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 01.12.2021 г. 16:17 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x