INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Наградиха победителите в Спартакиадата по морски спортове на ВМС

Победителите в Спартакиадата по морски спортове на Военноморските сили, посветена на 143-та годишнина от създаването на военния флот, бяха наградени днес на официална церемония в района на Морската гара. Кметът на Варна Иван Портних връчи купата и наградите в дисциплината теглене на въже, където победител стана спортният клуб „Атом” от АЕЦ „Козлодуй”. Тимът спечели и първото място в комплексното класиране. На тържеството присъстваха зам.-командирът на ВМС флотилен адмирал Георги Пенев, командирът на Военноморска база във Варна капитан I ранг Петър Димитров.

В Спартакиадата участваха седем отбора, четири от които мъжки – от военните формирования на флотилия бойни и спомагателни кораби, по един мъжки и женски отбор от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров” и отбор-мъже от спортен клуб „Атом” от АЕЦ „Козлодуй”. Състезанията бяха в дисциплините ветроходство, гребане, теглене на въже и хвърляне на хвъргало и се проведоха в периода от 8-ми до 11-ти август в акваторията на Варненския залив и във Военноморска база Варна.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 11.08.2022 г. 15:43 ч.

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x