INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Наградиха лекари от Варна за работата им във ваксинационната кампания

Общопрактикуващи лекари и екипът на варненската Регионална здравна инспекция получиха грамоти днес за постигнати резултати и съпричастност към националната имунизационна кампания.

Грамотите от името на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров им бяха връчени на кратка церемония в Областна администрация-Варна.

Грамотите получиха Д-р Николай Христов и д-р Янко Панделиев, от името на наградената групова практика за първична медицинска помощ Алма медика. Двамата признаха, че ваксинацията върви трудно, с индивидуално убеждаване и че на този етап броят на получилите ваксина е нисък.

Грамотата за екипа на РЗИ – Варна получи директорът на инспекцията д-р Дочка Михайлова, която подчерта, че екипа й води „ежедневна борба”.

„Имаме надежда, следвайки вашия добър пример”, каза областният управител Марио Смърков в поздрава си към медиците.

„Благодаря на екипа за ежедневната борба, която води с пандемията и най-вече на ваксинационния екип, затова че създаде организация за ежедневна работа, вкл. в събота и неделя и по поразниците. Затова, че полага и много усилия, пак ще употребя думата борба и с хората, които са настроени негативно срещу ваксините. Желая им да са здрави и по-скоро да свърши пандемията, каза директорът на РЗИ – Варна д-р Дочка Михайлова.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 21.09.2021 г. 14:52 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x