INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Над 4 млн. лв. за три национални научно-изследователски програми

Правителството одобри 4,2 млн. лева за изпълнението на три национални научно-изследователски програми, приети през септември 2018 г.

Средствата са за изпълнение през четвъртата година на програмите „Опазване на околната среда и намаляване на риска от неблагоприятни явления и природни бедствия“, „Здравословни храни за силна биоикономика и качество на живот“ и „Иновативни нискотоксични биологично-активни средства за прецизна медицина“ (БиоАктивМед).

Целта на националните научни програми е преодоляване на фрагментацията в научноизследователската система, интеграция и обединяване на научноизследователския потенциал.

Залага се и на споделено използване на изградената инфраструктура, както и на концентрация на финансови ресурси за решаване на важни за обществото проблеми.

Програмите целят още да привлекат наши учени за изследователска работа в български научни и научно-образователни институции, обмен на знания и подобряване качеството на висшето образование в страната.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 27.11.2021 г. 08:34 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x