INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

МЗ започна спешна проверка след сигнал за ваксиниране на общински съветници

Във връзка с постъпила информация, че на територията на РЗИ-Благоевград са извършени ваксинации извън реда, описан в Националния план за ваксиниране срещу COVID-19, започва спешна проверка по разпореждане на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Сигналът е подаден от партия „Републиканци за България“ и се отнася до това, че са извършени ваксинации на общински съветници в разрез с плана за ваксинация на медиците от първата фаза.

„Ако след нея се докаже, че редът за ваксинации е нарушен, всички длъжностни лица от системата на МЗ, отговорни за изпълнението на плана в региона, ще понесат най-строги санкции.

Използвам случая да заявя, че при никакви обстоятелства и на никаква цена няма да допусна заобикаляне или погазване на плана за ваксиниране на българските граждани.
В този смисъл всякакви политически спекулации и опити за използване на ситуацията с политическа цел са не само неморални, а в определени случаи и незаконни.”
, гласи изявлението на министър Ангелов.

Проверката започна още днес и ще приключи до 24 часа.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 09.01.2021 г. 20:35 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x