INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Мъж с 220 кг. тютюн в колата беше задържан във Варна

Огромно количество нарязан тютюн, без бандерол беше задържан от служители на отдел “Икономическа полиция” във Варна при спецоперация. Количеството от 220 кг. е намерено в багажника на автомобил „Мерцедес”. Това беше съобщено от Пресцентърът на ОДМВР-Варна. 

Снимка: ОДМВР – Варна

При спецоперацията, случила се в града днес, е засържан 44-годишен мъж, гражданин на Варна, с инициали Е.Г. В „Мерцедеса“, управляван от съпругата на задържания, е открито голямо количество рязан тютюн, без бандерол.

Теглото на конфискуваната нелегална стока е 220 кг., а приблизителната парична равностойност възлиза в размер на около 43 хиляди лева. 44-годишният мъж е задържан от полицията за срок от денонощие. Той е осъждан и добре познат на полицията в града.

Образувано е досъдебно производство по случая, а работата по престъплението ще продължи под надзора на прокурор от Районна прокуратура – Варна.


Публикувано на 09.05.2020 г. 14:31 ч.

Автор: Златин Михайлов

Още по темата: