INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

МВР вече стопанисва оградата по границата с Турция

Министерският съвет прие Решение за отнемане правото на управление върху инженерно съоръжение от възпрепятстващ тип по българо-турската граница – обект публична държавна собственост, от областните управители на област Ямбол, област Хасково и област Бургас и за предоставянето му за управление на Министерството на вътрешните работи.

Досега за проектирането и изграждането на оградата отгопваряха областните управители на областите Хасково, Ямбол и Бургас – всеки за участъка от съоръжението на територията на съответната област.

Според правителството обаче МВР ще бъде по-добър стопанин от трите областни управи. Затова с рефението, прието днес, въпросът е финализиран:

„Осигуряването на финансиране и извършването на поддръжка за цялото съоръжение е целесъобразно да се осъществява от Министерството на вътрешните работи, предвид което с решението на Министерския съвет правото на управление върху обекта се отнема от областните управители на област Ямбол, област Хасково и област Бургас и се предоставя безвъзмездно на Министерството на вътрешните работи за нуждите на Главна дирекция „Гранична полиция““.

Днес от МВР разпространиха и видео, от което се виждат компрометираните участъци в над 230-километровата ограда. То потвърждава казаното от Бойко Рашков преди седмица, че в съоръжението има пробиви, има нужда от доста ремонт и възстановяване и това трябва да бъде извършено в топлите месеци на есента и да могат да го направят и по-надеждно.

„Иначе не оспорваме, разбира се това, че съоръжението е възпрепятстващо реално. След като се поправят, ремонтират отделни участъци тога естествено, че то ще стане по-надеждно и ще го поддържаме регулярно, така че да не изпада в това състояние, което е“, каза той.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 23.09.2021 г. 13:47 ч.

Източник: БГНЕС

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x