INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Янаки Стоилов: МВР и прокуратурата да поемат отговорност срещу изборната търговия

Правосъдният министър призова МВР и прокуратурата да поемат отговорностите си за противодействие на изборната търговия, въпреки противоречията между институциите.

Проф. Янаки Стоилов определи организацията на изборите като непосредствена задача в следващите дни. Коментира, че не е негова работа да коментира действията на свои колеги, но все пак заяви, че напрежението е провокирано както от едната, така и от другата страна. Министърът допълни още, че не му е оказван натиск за внасяне за искане за отстраняване на главния прокурор.

„Аз ще анализирам сигнала, който ще изпрати министър Бойко Рашков. Ще преценя неговата допустимост, доколкото е възможно неговата основателност. Знаете, че съгласно Конституцията има възможности с такива въпроси да се занимава Висшият съдебен съвет, министърът на правосъдието е един от тези, които могат да сезират. Смятам обаче, че в близките дни най-актуалната задача е добрата организация на изборите, надявам се въпреки противоречията прокуратурата и Министерството на вътрешните работи да взаимодействат ефективно“, заяви Стоилов.

1200 лица, лишени от свобода ще имат право на глас на изборите в неделя. Янаки Стоилов допълни, че затворите и арестите у нас са единствените места, в които гарантирано няма изборна търговия.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 06.07.2021 г. 12:29 ч.

Източник: БНТ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x