INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

МУ-Варна откри модерна аудио-вестибуларна лаборатория

Модерна аудио-вестибуларна лаборатория е оборудвана в Университетския медико-дентален център в МУ-Варна

Специалистите в лабораторията извършват прецизен пълен слухов анализ, диагностика и рехабилитация на пациенти при повече от 60 състояния, между които неизяснен шум в ушите, замаяност, световъртеж, загуба на равновесие, намален слух, главоболие, нестабилност в походката.

Новата апаратура, която е на стойност над 294 000лв. и е закупена от МУ-Варна, е оборудвана и с последно поколение аудио-вестибуларен стол, разполага със собствена софтуерна мрежа и с допълнителен модул за съхраняване на информацията с научна цел.

Апаратурата е в съответствие с най-новите световни стандарти за провеждане на универсален слухов скрининг при новородени – един от приоритетите на световната здравна организация.

Вестибуларната апаратура включва визуализиращи очила от последно поколение с най-прицизен софтуер за виртуална реалност и 3D системи за диагностика на прогесивно нарастващия брой на отневрологичните заболявания, дължащи се на високия стрес, затлъставане, нарушения на съня и др.

Продължителността на пълния анализ на слуха е до 1 час и половина и дава обратна информация за различни нива на загуба на слуха или вестибуларната функция, обяснява доц. Д-р Марио Милков, водещ специалист по оториноларингология.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 02.02.2021 г. 18:17 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x