INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Може ли да останем без зимно пътно поддържане

Строителите от браншова камара „Пътища“ протестират отново с настояване да им бъде изплатено дължимото за извършените ремонти. Искат и оставката на министъра на регионалното развитие Виолета Комитова.

Протестите са подкрепени и от Европейския център за транспортни политики. Оттам смятат, че сектор „Пътища“ се намира в ситуация, при която България не може да изпълнява задълженията си като страна-членка на ЕС. Председателят на сдружението Диана Русинова изрази притесненията си, че „има опасност да останем без зимно поддържане на пътищата.“

Пред Радио Варна тя призова за незабавни действия от страна на държавата и очаква отговор за това кой ще носи наказателна отговорност за пътни инциденти заради необработени в зимни условия пътища.

Русинова настоява за нормализиране на отношенията в сектор „Пътища“, за изплащането на дължимите суми, там където те наистина се дължат, за да се гарантира на българските граждани, че няма да останат без работа на прага на зимата. С декларация, изпратена до медиите, от Европейския център за транспортни политики подкрепят протестите на бранша и настояват за оставката на регионалния министър.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 11.10.2021 г. 14:07 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x