INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Москва въвежда режим за достъп до заведенията

От 28 юни Москва въвежда специален режим за достъп до заведенията за обществено хранене. Ще се допускат само посетители, които са преболедували COVID-19 през последните шест месеца, както и ваксинирани или хора с отрицателен PCR-тест. Той обаче ще е валиден три дни.

Ресторанти, кафенета и барове ще трябва да направят и система за проверка чрез QR код. Заведенията, които не могат да изпълнят тези изисквания, ще имат право да продават само храна за вкъщи. Има и бонус – тези, които изпълнят изискванията, ще могат да работят без ограничение в работното време, а в тях няма да се носят и предпазни маски и ръкавици.

„Мога да кажа, че това е медицинско изнасилване. Ние не даваме съгласието си, изнудват ни със заплахата за уволнение. Това е абсолютно грешно решение и не искам да бъда ваксиниран”, каза Владислав Логунов, жител на Москва.

„Не смятам, че хората, които не искат да се ваксинират, трябва да бъдат ограничавани. Лично аз мисля, че всички трябва да се имунизират. Аз и моето семейство вече го направихме”, коментира Дина, която също е жител на Москва.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 23.06.2021 г. 14:08 ч.

Източник: nova.bg

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x