INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Москва отмени QR-кодовете за ходене на ресторант

Властите в Москва отменят от 19 юли системата на QR-кодове, необходима, за да бъдат допускани посетители в ресторанти и кафенета, заяви кметът на руската столица Сергей Собянин.

Според изказването му, тази мярка е изпълнила задачата си – епидемиологичната обстановка се е подобрила, а темповете на ваксинация са се увеличили. Той подчерта, че отменянето ѝ не означава, че всички приети изисквания за борба с пандемията ще бъдат прекратени.

Аналогично решение приеха и властите в Подмосковието, където допускът на клиенти с QR-код ще има единствено препоръчителен характер.

От 28 юни в Москва влизането в заведение или масово мероприятие с над 500 души беше разрешено единствено за ваксинирани срещу COVID-19, преболедували преди не повече от 6 месеца или с отрицателен PCR-тест. Потвърждаването на статута на посетителите става с помощта на специален QR-код. Подобни ограничения бяха въведени и в Московска област.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 16.07.2021 г. 15:37 ч.

Източник: БНТ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x