INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

МОН питат родителите да отворят ли детските градини

От Министерството на образованието решиха да се допитат и до родителите чрез анкета, която цели да разбере обществените потребности и очаквания и да създаде условия за нормализиране на дейностите в системата на предучилищното образование.

Анкета обаче не е решаваща дали ще бъде предприета тази стъпка, или детските градини ще останат затворени, както училищата. „Резултатите от анкетата не могат да бъдат единствено основание за вземане на решение относно възстановяване на работата на детските ясли/градини, но са важен показател за нагласите по този въпрос и очакваните изисквания, при които това да се случи”, посочват от МОН.

Анкетата не е задължителна и е анонимна. Тя ще включва 11 въпроса. Родителите трябва да отговорят кой се грижи за децата по време на извънредното положение, биха ли ги пуснали на градина, при какви условия биха ги пуснали, какви трябва да са мерките, ако детските заведение отворят.

„Вярваме, че заедно можем да намерим най-доброто решение, което да осигури здравето и живота на децата, на семействата и на учителите, казват от МОН.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 14.05.2020 г. 10:30 ч.

Автор:М.Йовчева

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x