INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

МОН отпуска пари на община Долни чифлик за училище

Министерството на образованието и науката одобри проектното предложение на общината за „Изграждане на пристройка към основна сграда и изграждане на пристройка и реконструкция на физкултурен салон към СУ „Васил Левски“, гр. Долни чифлик“ на стойност 1 515 700,00 лв. с вкл. ДДС.

Строителните работи ще се извършат в рамките на програма „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища“ (2020-2022 г.), финансирана от бюджета на Република България. Проектното предложение на общината предвижда изграждане на пристройка към основна сграда на учебното заведение с РЗП 660 м2, в която ще бъдат разположени 4 класни стаи, и пристройка към физкултурния салон с РЗП 330 м2, както и реконструкция на съществуващия към момента салон.„Само две общини извън Варна – едната от които нашата, получиха одобрение на проекти за реконструкция на училищна инфраструктура“, заяви кметът на община Долни чифлик Красимира Анастасова.

Тя припомни, че освен вече одобреното към настоящия момент проектно предложения общинските специалисти подадоха още две – за изграждане на пристройка и реконструкция на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в с. Венелин на стойност 1 443 797,03 лева и за основен ремонт и реконструкция на третия етаж на ПГСС „Иван Владимирович Мичурин“ в гр. Долни чифлик на стойност 361 789,78 лв с ДДС. На този етап двете предложения не са получили финансиране.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 24.11.2020 г. 15:03 ч.

Източник: Долни чифлик

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x