INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Младежи помагат на връстници с кампанията „Стоп на агресията“

Младежи ще помагат на младежи, чрез Информационна кампания под мотото: „Стоп на агресията!“. Причината е тревожната тенденция, свързана с нарастващата агресия сред младите хора през последните две години.

Инициативата се реализира от Сдружение „С грижа за младите“ с финансовата подкрепа на Община Варна, Дирекция „Образование и младежки дейности “.

Създаден е Образователен филм за борба с агресията и дискриминацията сред младежите, който може да бъде споделян и гледан свободно в YоuTube канала: Стоп на агресията!

Информационни банери и материали ще се разпространяват в социалните мрежи и медии до края на месец юли. А информационни брошури ще запознават младежите с видовете агресия и как да и противостоят. Брошурите ще достигната до 600 младежи, в това число и младежи с увреждания, чрез мрежата от доброволчески младежки центрове във Варна, Младежкия дом и големите средни училища.

Информационната кампания се реализира основно от младежи към младежи.

Като целта и е по един атрактивен начин, близък до интересите на младите хора, да ги провокира да се замислят върху основните видове агресия и как да се справят ако бъдат въвлечени в подобни ситуации на вербална агресия и дискриминация срещу различните младежи. Все ситуации и проблеми, често съпътстващи живота им в училище и в интернет пространството.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 05.05.2021 г. 18:34 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x