INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Митрополит Антоний: Бог ни изпраща изпитания, за да утвърди вярата ни

Църковният служител благодари на всички, които спазиха мерките за сигурност
„Бог ни изпраща изпитания, за да утвърди и изпита вярата ни, да ни накара да се замислим за това дали не сме се отдалечили от християнските ценности. Вече един месец хората са в социална изолация и могат да споделят това време със своите близки. Вярващият човек приема всяко едно изпитание с търпение и смирение“. Така Западно и средноевропейският митрополит Антоний коментира епидемията, засегнала както нас, така и целия свят.

Той поздрави всички вярващи, които чуха призива на църквата и на Щаба и останаха по домовете си. „Тяхната молитва пред Бога ще бъде чута“, категоричен бе митрополитът.

Църковният служител обясни как благодатният огън се съхранява в храмовете. „В църквите има кандило, което през цялата година пази огъня. Това е истинско чудо“, смята той.

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

„Молим се Бог да даде здраве и сила на тези, които са на първа линия в борбата с COVID-19. Нека бъдем отговорни“, заключи той.


Публикувано на 19.04.2020 г. 12:50 ч.

Източник: Nova

Още по темата: