INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Миролюба Бенатова: Пари и интереси свалиха кабинета Петков

„Става дума за много, много интереси и за много пари. … В един момент се събраха всички опозиционни партии, които би трябвало да са несъвместими помежду си (ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“, ИТН – б.р.), с единствената цел да свалят правителството. Това по индиректен начин сочи, че може би съзнателно или не, управляващите са успели да докоснат някоя чувствителна брънка, свързана вероятно с финансови интереси“.

Това каза пред БНР журналистката Миролюба Бенатова, който отразяваше протестите в подкрепа на вота на недоверие и срещу свалянето на правителството на Кирил Петков.

В личния си профил във Фейсбук тя написа:

НАВЕДЕНИ

Днес непрекъснато минавах буферната зона, за да „прескоча“ от единия в другия свят. Тъжно беше да разбера, че голяма част от дошлите за оставката не знаеха точно за какво са докарани с автобуси (дпс) или са събрани от софийските квартали (възраждане).

Бяха заедно. И не си пречеха. Странно.

Инструктажът не беше убедителен. Очаквах повече.

Но така или иначе, тези, доведените, победиха. И не се зарадваха много, когато правителството падна. Просто си тръгнаха, защото ангажиментът за присъствие приключи.

След това засякох и депутати от ГЕРБ и итн. Тръгнаха си от задния вход на парламента. На групички. Мълчаливи. С наведени глави. Това ще запомня.

Питах ги: доволни ли сте?

Повечето подминаха с наведени глави. Малко от тях казаха: – да.

Тези наведени глави, мрачни физиономии и забързано мълчание, ще запомня от днес.

Какво спечелиха.

Евробарометър: 49% от българите с положително виждане за ЕС, спад с 2 пункта спрямо края на 2021 г.

Журналистката коментира резултатите от последното изследване на Евробарометър:

„В България име доста специфични нагласи по отношение на НАТО и ЕС, по отношение на Русия, които са различни от останалата част не само на Запада, но и от Източна Европа. Вероятно това нещо ще бъде материализирано в някакъв опит за действие – промяна на курса“.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 23.06.2022 г. 13:45 ч.

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x