INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Министър Йорданова смята, че оставката на Цацаров няма да спре реформата на КПКОНПИ

Снимка: БТА

Оставката на председателя на КПКОНПИ Сотир Цацаров по никакъв начин няма да спре вижданията и прилагането на реформата на комисията, каза правосъдният министър Надежда Йорданова. Според нея това е принципен въпрос и той не е свързан с личността на Цацаров.

Тя коментира заявеното от Цацаров преди заседанието на ВСС.

Йорданова каза, че все още очаква да се запознае с мотивите на оставката. Министърът коментира и предстоящият избор за председател на ВКС.

Съдийското самоуправление е една от върховните ценности от гледна точна на това да имаме независим съд и независимо правосъдие. Фактът, че кандидатът за поста Галина Захарова е подкрепена толкова силно от съдийското съсловие показва, че това е положителен знак и за пореден път показва колко е важно да подкрепяме съдийското самоуправление и да го гарантираме, каза Йорданова. Тя посочи, че очаква задълбочен дебат днес по време на избора.

След това, по време на заседанието на пленума на ВСС, Йорданова посочи, че този избор е важен за всеки български гражданин. Тя припомни и важността на тълкувателните решения на ВКС.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 14.01.2022 г. 11:04 ч.

Източник: БТА

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x