INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Минеков: Търси се решение на проблема с двете каси на Двореца в Балчик

Министърът на културата Велислав Минеков търси съдействието на Министерството на образованието и науката и Министерството на околната среда, както и на служебния премиер Стефан Янев, за да се реши проблемът с плащането на две каси за посещение на „Двореца“ в Балчик.

Заради споровете между Министерството на културата, което стопанисва сградния фонд, и Софийския университет, 9 години туристите са принудени да заплащат входен билет на две отделни каси.

Необходима е спешна еднолична намеса на държавата, сподели пред журналисти в Балчик министър Минеков.

„Трябва да направим постъпки, за да повишим статута на целия дворец. Ще говорим с директора на „Паметници на културата“. Следваща стъпка – да се съберем с министъра на образованието г-н Денков, с г-н Личев – минитъра на околната среда, да участвам и аз в тази среща, включително и премиерът г-н Янев. Четиримата трябва да започнем да мислим“.

Министър Велислав Минеков допълни, че според него ДКИ „Двореца“ трябва да бъде обявен за културен резерват. Назначена е проверка за незаконна дейност на територията на архитектурно-парковия комплекс.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 12.09.2021 г. 09:42 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x