INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Милен Керемедчиев: Ще има и други изгонени дипломати

Снимка: БНТ

Конфронтацията, която започна след влизането на президента Байдън в Белия дом и това яростно говорене срещу Русия, премина границите на добрия дипломатически тон. Все повече ще виждаме такива конфронтиращи се съобщения в медиите, ще има и други изгонени дипломати, ще има и други проблематични конфликтни точки. Студената война навлиза в един позабравен сюжет. Това коментира в „Още от деня“ бившият заместник-външен министър Милен Керемедчиев.

Той допълни, че тази конфронтация ще се развива на територията на страните членки на НАТО в Европа и България ще бъде в една от горещите допирни точки с интересите на Русия.

Според него няма как при тази изостряща се ситуация между Запада и Русия България да бъде приятел с всички.

„Не може да бъдем приятели с Ердоган, при положение, че виждаме какви отношения има с Европейския съюз, не може да бъдем приятели с Русия, когато преди още 15 години сме заявили ясния път на евроатлантическо партньорство и членство. Вече трябва да вземем страна. Всичко това идва на някаква цена“, добави Милен Керемедчиев.

По думите му, според цифрите, около 330 000 руски граждани имат недвижими имоти в България.

„Това е един град като Пловдив или Варна. Може да си представим какъв сериозен удар има върху нас и конкретните ни интереси. Но Путин по този начин не удря само България. Той удря и своите граждани. Тези собственици на недвижими имоти не могат да ги посетят, да ги продадат или отдават под наем. Така че, опитвайки се да нарани нашите двустранни икономически отношения, той наранява и собствените си граждани“, каза още Милен Керемедчиев.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 05.05.2021 г. 20:46 ч.

Източник: БНТ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x