INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Мика Зайкова: Не е необходимо да вдигаме доходите административно

„Ние сме страната с най-енергоемкото и най-ресурсно производство. Икономиката ни е такава, а освен с фискални мерки, инфлацията се бори с инвестиции в нови технологии, с добра добавена стойност“, коментира в предаването „Тази събота“ финансовият експерт Мика Зайкова.

Според нея икономическите мерки на правителството не са нито антиинфлационни, нито антикризисни, а освен това са и много закъснели. По думите й единствената истинска мярка е увеличаването на прага за регистрация по ДДС, която обаче ще влезе в сила от 1 януари 2023 г.

Според депутата Георги Ганев от „Демократична България“ това ще засегне приходите по ДДС в зависимост от това колко филми ще се регистрират

„Искаме да направим реформа в правилата за даряване на храни, които се оказаха доста административно тежки и да се стимулира даряването на храни в срок на годност в България“, посочи той.

Според него това ще е много полезно в ситуация, в която храните тепърва ще поскъпват.

По думите на Мика Зайкова държавата трябва да помогне на бизнеса като например няма данък върху реинвестираната печалба в нови технологии. „Не е необходимо да вдигаме доходите административно. Ние трябва да помогнем на бизнеса, за да може той сам да вдигне доходите“, каза Мика Зайкова.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 04.06.2022 г. 13:51 ч.

Източник: Btv

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x