INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Международният център в Дубай се превръща в болница за над 3 000 души.

Oбщият брой на заразените там е над 4 100.

Властите в Обединените арабски емирства (ОАЕ) решиха да разположат временна болница за лечение на заразени с коронавирус в Международния търговски център в Дубай. Около 3 000 пациенти ще могат да получат медицинска помощ там.

„Международният търговски център в Дубай е превърнат в полева болница, предназначена за лечение на до 3 000 души, заразени с коронавирус“, цитира изданието неназован представител на властите. Освен това, частна компания със седалище в Дубай открива болница за 800 души и ще създаде още една.

Досега болниците в Дубай са резервирали приблизително 4-5 хиляди легла за пациенти с коронавирус. В зависимост от хода на борбата срещу пандемията властите възнамеряват да увеличат тази цифра до 10 или дори повече от хиляди, заяви миналата седмица генералният директор на здравния департамент в Дубай Хумаид ал Кутами.

„В следващите дни ще разположим две полеви болници в Дубай, за да сме готови за всякакво развитие на ситуацията“, каза той на пресконференция.

Властите на ОАЕ въведоха строг режим на самоизолация в страната за борба с коронавируса. Жителите на ОАЕ са длъжни да подадат заявления в полицията за правото да напуснат домовете си, за да могат да работят, да получават „минимално необходими услуги“ или в извънредни ситуации.

Според Министерството на здравеопазването на страната, на 12 април от коронавирус в ОАЕ са починали 22 души, 680 са се възстановили, общият брой на заразените е над 4 100.


Публикувано на 15.04.2020 г. 19:58 ч.

Източник: NOVA

Още по темата: