INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Мая Манолова: Ние сме готови и ще подкрепим правителство на промянат

“Хората ни дадоха мандат за промяна. Така че ние бихме подкрепили кабинет с участието на формациите на протеста, в лицето на ДБ и на първата политическа сила ИТН, които имат готовността да предложат кабинет“. Това каза председателят на ПГ на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова в началото на консултациите с президента Румен Радев за съставяне на кабинет.

„Ние сме готови и ще подкрепим правителство на промяната, но не и ако в него се вижда дългата ръка на ГЕРБ и ДПС, което би била токсична прегръдка. Ние не искаме постове и не целим парцелиране на следващата власт. Няма да допуснем извиване на ръце, ще настояваме всички решения в НС да се вземат публично и прозрачно“.

„Ще подкрепим кабинет, чийто дневен ред е дневният ред на българските граждани. На преден ред нашите приоритети са свързани с доходите, ще внесем законопроект за преизчисляване на пенсиите, ще настояваме за компенсация на бизнеса – малките фирми, семейните стопанства, които не получиха реална подкрепа от българската държава, ще настояваме за подкрепа на децата и семействата и за най-уязвимите – хората с увреждания. Разбира се дълбоката съдебна реформа е наш приоритет и тук имаме пълно съвпадение с другите формации на промяната, включително преустановяване на порочния модел на едноличната, безконтролна власт на главния прокурор. Подкрепата на гражданите срещу монополите също е важна за нас тема. И разбира се ревизия на управлението на ГЕРБ“, каза Манолова.

В началото на срещата президентът Румен Радев поздрави с „Изправи се БГ! Ние идваме!“ , че са съхранили гласуваното доверие и са утвърдили своето присъствие в НС като една от новите парламентарно представени партии. Той подчерта, че най-важното е намиране на формула за съставяне на правителство – задача, която всички български граждани очакват.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 23.07.2021 г. 16:36 ч.

Източник: БНТ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x