INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Започва масово тестване за COVID-19 в община Дългопол

Масово тестване за коронавирус започна във варненската община Дългопол. Инициативата е на кмета на градчето и е част от мерките срещу разпространението на заразата. Инициативата за тестването е на кмета на града – Георги Георгиев. Той получава подкрепата на общинския съвет и се поръчват бързи тестове.

Основната идея на всички мерки е да се ограничат и изолират заболелите, за да се спре разпространението на вируса, обясни кметът в „Тази сутрин“.

Целевите групи за тестване са тези, които най-много контактуват с населението – хората от спешната помощ, полицаите, хората от бюрото по труда и социалните услуги, както и всички служители на общината, които работят с граждани, посочи кметът.

Поръчано е на фирма доставчик 250 теста, а други 250 вече са доставени, съобщи той.

В последствие сме предложили на всички, които са излезли от карантина, срещу заплащане да си направят бърз тест срещу 25 лева, каза още Георги Георгиев.

В Дългопол няма за сега регистриран случай на коронавирус. 295 човека са поставени под карантина, от тях 162 са излезли от карантината, няма човек с проявени симптоми, посочи още кметът.


Публикувано на 09.04.2020 г. 11:42 ч.

Източник: Moreto

Още по темата: