INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Масов убиец отне живота на най-малко 16 души в Канада

51-годишният мъж е задържан

Масов убиец отне живота на най-малко 16 души в Канада. Това е най-кървавото подобно престъпление в историята на страната. Издирването на мъжа продължи най-малко 12 часа, а преследването около 100 км.

Мъжът беше обграден, а полицията обяви, че е мъртъв. Част от жертвите на 51-годишния извършител са били избрани случайно, сред тях е служителка на реда – майка на две деца. Предполага се, че сред жертвите има и негови роднини.

„Търсенето на убиеца продължи цяла нощ и на следващата сутрин. Преследването ни доведе до различни локации, като някои от тях бяха подпалени. Извършителят е носил полицейска униформа и е карал кола, направена да изглежда като полицейски патрулен автомобил“, каза Крис Ледър, командир на полицията в Нова Скотия.

Към този момент няма данни за пострадали български граждани при стрелбата в Канада, при която са загинали най-малко 16 души. Българското посолство в Отава е в контакт с местните власти и в готовност да окаже съдействие при необходимост, информира МВнР.


Публикувано на 20.04.2020 г. 13:00 ч.

Източник: Nova

Още по темата: