INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Мария Захарова: Прага пое по пътя на разрушаването на отношенията

Москва ще отговори на решението на Прага за намаляване на персонала на руското посолство, Чешката република е поела по пътя на разрушаване на отношенията и отговорът няма да закъснее. Това подчерта официалният представител на Министерството на външните работи на Руската федерация Мария Захарова, предава РИА Новости.

„Помолена съм да коментирам последното им решение. Прага е поела по пътя на разрушаването на отношенията. Отговорът няма да закъснее“, подчерта Захарова на брифинг.

В края на миналата седмица чешките власти обвиниха руските специални служби в участие в експлозия в склада за боеприпаси във Върбетица от 2014 г. В тази връзка Прага изгони 18 руски дипломати от страната. В отговор Москва обяви 20 служители на чешката дипломатическа мисия за персона нон грата.

МВнР в Москва подчерта, че изявленията за участието на руските специални служби във взрива във Върбетица са абсурдни, необосновани и надути, а САЩ и европейските държави стоят зад експулсирането на руски дипломати от Прага, като по този начин се опитват да разрешат собствените си вътрешни проблеми, припомня агенцията.

5 1 vote
Article Rating

Публикувано на 22.04.2021 г. 17:59 ч.

Източник: Агенция Фокус

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x