INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Актрисата Мария Бакалова е първата българка, номинирана за „Златен глобус“

Мария Бакалова стана първата българка, номинирана за „Златен глобус“. 24-годишната актриса е номинирана в категорията „Главна женска роля“ за играта си във филма „Борат 2“.

Бакалова ще се конкурира с Кейт Хъдсън (Music), Мишел Пфайфър (French Exit), Розамунд Пайк (I Care A Lot) и Ана Тейлър-Джой (Emma).

Тя е родена през 1994 г. в Бургас и е завършила НАТФИЗ през 2019 г. Участвала е в българските филми “Трансгресия” на режисьора Валентин Тодоров и “Бащата” на Петър Вълчанов и Кристина Грозева, както и в “Като за последно” на Ивайло Пенчев”. За ролята си в “Трансгресия” тя печели награда за най-добра актриса на фестивала в Торонто през 2018 г.

За ролята в „Борат 2“ е избрана след кастинг между 600 актриси. “Невероятна актриса. Интервюирахме 600 млади жени от целия свят. Адски е забавна, една от най-смелите актриси в историята. Ще е подигравка да не я номинират за “Оскар”, казва Коен в едно от интервютата си.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 03.02.2021 г. 18:46 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x