INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Марешки предлага партиите да се откажат от субсидиите

„Не може партиите да „пируват“ на фона на кризата с коронавируса. Политическите партии трябва да се откажат от субсидиите си до края на мандата“, заяви лидерът на „Воля“ Веселин Марешки.

Липсата на субсидии няма да направи партиите зависими от бизнес интереси, а от техните избиратели, които могат да ги поддържат с членски внос и дарения, смята заместник-председателят на парламента.

Според Марешки много от мерките на правителството срещу разпространението на коронавируса и неговите последствия върху обществото са добри, но други не е трябвало да бъдат приемани. Като пример той даде забраната за посещение на парковете, тъй като заради няколко „недициплинирани“ са страдали хората, които спазват дистанция.

„Мярката 60/40 е добра, но има някои бизнеси, които не обхваща и е можело да е помисли за разширяване на нейния обхват и за някои предприятия да бъде например 80/20“, каза още лидерът на „Воля“. Той сподели, че един от неговите бизнеси също ще се възползва от мярката 60/40 в помощ на служителите на фитнес, затворен заради кризата.

Марешки напомни, че е предложил създаването на „икономически щаб“, който да обсъжда конкретни мерки за бизнеса. Положението за България ще е много тежко, ако имаме слаб туристически сезон през лятото, смята лидерът на „Воля“, който отбеляза, че има очаквани руските летовници да спасят нашите хотелиери и туроператори.

Спадът на цените на петрола на световните борси трябва да доведе до спад и на цените на горивата на бензиностанциите у нас, категоричен е Марешки


Публикувано на 04.05.2020 г. 10:40 ч.

Автор:М.Йовчева

Още по темата: