INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Мая Манолова: Държавата не трябва да се вкарва в предизборна кампания

Снимка: Десислава Кулелиева, БНТ

След проведения КСНС и след двата неуспешни опита на ИТН да сформира правителство, ние смятаме, че не трябва цената на политическата безотговорност да се плаща от обикновените граждани. Ние виждаме три големи риска – мигрантски, здравен и социален. Има драстичен ръст на водата, тока, парното и основните продукти на пазара”. Това заявиха на консултациите при президента от „Изправи се БГ! Ние идваме“.

„През есента тези рискове могат да се превърнат в големи кризи. Политическите сили нямат право да проявяват нехайство и инат по тези въпроси. Държавата не трябва да се вкарва в предизборна кампания. Виждаме три инструмента за решаването на проблемите – актуализацията на бюджета, пресичане и противодействие на натиска през границите и създаването на стабилно правителство”, обясни Мая Манолова.

 „Предполагам, че следите хода на консултациите до този момент. С всички партии се обединяваме пред предстоящите в страната кризи. Това е тема, която иска диалог и консенсус. Според мен по тези теми няма многобройни и малобройни партии. Има ясни позиции и вашата е изключително важна”, каза Румен Радев.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 18.08.2021 г. 17:02 ч.

Източник: НОВА

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x