INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Мангъров: Варварско е децата да носят маски

Като „тирания“ окачестви COVID мерките в декларация от трибуната на законодателния орган депутатът от ИТН доц. Андрей Чорбанов, според когото по този начин се внася разделение между ваксинирани и неваксинирани.

Тезата се подкрепя и от доц. Мангъров, който също се противопостави на носенето на маски и ефекта от ваксинацията. Според него те не създават колективен имунитет.

„Като говорим за ваксини, не става дума за ваксините изобщо, а конкретно за тези срещу COVID. Когато се появи това заболяване се каза в самото начало, че ваксините са единственото оръжие срещу него. Тази ваксина обаче не създава колективен имунитет – тези които са ваксинирани, оказва се, могат да се заразяват и да заразяват другите. Единствено може би карат болестта по-леко, но това няма отношение към другите хора“, каза на свой ред доц. Атанас Мангъров.

Лекари и учители не следва да бъдат задължавани да бъдат ваксинирани, категоричен е медикът. Причината – няма никаква логика това да бъде правено, тъй като и ваксиниран човек без проблем може както да се разболее, така и да заразява останалите.

„Абсолютно безсмислено и варварско е децата да бъдат карани да носят маски. Това може да го измисли само човек, който не е стъпвал в класна стая“, заяви Мангъров, предаде „Марица“.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 30.08.2021 г. 16:41 ч.

Източник: Стандарт

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x