INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Михаил Миков: БСП е пред фалит

Във Видин няма болница, но това не е работа на Националния оперативен щаб, а на Министерството на здравеопазването. Държавата да помогне на болницата.

Това заяви пред bTV Михаил Миков от БСП.

“Инфекциозното отделение се ръководи от специалист по очни болести. това е положението. Ръкопляскаме на лекарите. Едни се борят с ковид. Други се занимават с плановите операции. Сакън да не секнат пътеките“, коментира още Миков.

По думите му властта се държи доста мърляво, а даренията се пренасочват към други общини, въпреки че Видин има нужда от помощ. Според Миков има основание областният управител на града да иска намеса на военните.

“Началници в болницата Господ дал, а няма болница. Как ще има болница във Видин, ако няма лекари?“, попита още Миков.

Видин се превърна в огнище на заразата, а болницата заявява, че има нужда от допълнителна помощ. Регионът в Северозападна България от години се води “изоставен“, а в условията на COVID-19 обстановката е изключително затруднена. Кризата се задълбочава и след новината за голям брой заразени лекари от видинската болница.

Важен е казусът и с положението на социалистите. Партията се тресе от вътрешни скандали около избора на нов председател.

“На първо място състоянието на партията е изключително тежко – вижда се и от социологическите изследвания. Последната седмица имаше големи скандали, прекратиха се трудови договори на хора, които са набедени. Бяха съкратени, защото идеята е, че работят за някои от другите кандидати. Има усещане, че вътрешно-партийната битка се води на цената на всичко, без да се държи сметка къде се намира БСП. Партията не е била в такова тежко състояние през последните 30 години. БСП е в практически фалит. Парите сега ще отидат за покриване на борчове“, заяви Миков.


Публикувано на 08.05.2020 г. 10:49 ч.

Източник:burgas24

Още по темата: