INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Виенското летище ще предлага тестове за COVID-19, за да се избегне карантината

Летището във Виена ще предлага тестове за коронавирус на място, за да могат пристигащите в Австрия пътници да избегнат 14-дневния период на карантина, предадоха от Ройтерс.

Пътниците, пристигащи на летището, трябва да представят сертификат, че не са заразени с коронавирус, направен не повече четири дни преди кацането, в противен случай трябва да спазват карантина.

От утре пътниците ще могат да си правят PCR тест за COVID-19 на летището и ще получат резултатите за два-три часа.

Миналия месец Емирейтс (Emirates), заедно с дубайските здравни власти, обяви, че е първата авиокомпания, която ще прави на място бързи тестове за COVID-19 на пътниците.

Тестът на летището, който струва 190 евро, може да бъде направен и от пътниците, които напускат Виена, за да покажат, че не са заразени при пристигането на мястото, към което пътуват.

От летището във Виена се изпълняват полети до Доха, Дортмунд, Дюселдорф, Франкфурт, Хамбург, Лисабон, Минск и София, както и чартърни и бизнесполети. Има забрана за кацане за самолети от високорискови области.

Австрия регистрира 15 526 случая на заразени с коронавирус и 598 смъртни случая. Страната започна да разхлабва ограничителните мерки, продължили седем седмици, като търговските центрове, по-големите магазини и предоставящите услуги, включително фризьорски, отвориха отново миналата седмица.


Публикувано на 04.05.2020 г. 07:05 ч.

Още по темата: