INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Лекари и медицински сестри излизат на протест

Лекари, медицински сестри, шофьори на линейки и санитари от спешни центрове излизат на протест. Организаторите са от Синдикат „Здравеопазване“ към НС „Защита“. Поводът за недоволството – по думите им здравният министър професор Стойчо Кацаров ги е излъгал, че ще увеличи основните им заплати.

Според служителите в центровете за спешна медицинска помощ заповедта на здравния министър за възнаграждения в условията на пандемия е неясна. Това пък водело до субективно разпределение на пари като част от работещите са лишени от тях.

„В началото на август настояхме за промяна на методиката за разпределение на средствата за първа линия. Парите не са справедливо разпределени и не достигат до работещите. Хората работят по 72 часа и до тях не достигат никакви средства. На места в страната се наложиха гладни стачки, за да бъдат изплатени тези пари”, казват протестиращи медици.

Според тях кадровият недостиг се задълбочава и това ще доведе до сериозни проблеми в борбата с пандемията.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 20.10.2021 г. 11:17 ч.

Източник: Нова

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x