INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Лекар в Китай: Носенето на маски е ефективно срещу коронавируса

Носенето на маски е доказан метод за справянето с разпространението на новия коронавирус и е незаменима защита в условията на наличие на безсимптовни случаи на заболяване, предаде ТАСС.

Ван Гуйцян, китайски специалист, който завежда отделението за инфекциозни болести към Първа болница към Пекинския университет твърди:

„Съществува погрешното мнение, че носенето на предпазни маски не може да предотврати разпространението на вируса. Но изхождайки от китайския опит, носенето на маска е извънредно важно, тъй като съществуват безсимптомни случаи на заболяването, когато хората сами не осъзнават, че са заразени. Използването на тези лични предпазни средства има решаващо значение при предотвратяването на разпространението на инфекцията и то доказа своята ефективност“.

Според него ситуацията с коронавируса в Китай в момента е под контрол, но носенето на маски на обществени места си остава задължително.


Публикувано на 27.04.2020 г. 16:04 ч.

Източник:dnes

Още по темата: