INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Кузманов: Цинично е някой да иска да си припише успехите на българските спортисти

Изненада ме духът на нашите състезатели, в добрия смисъл на изненада. Изненада ме, че отиваме с малка група, учудващо малко хора с малко квоти. Тогава също казах, че отиват бойци, но тези бойци се доказаха и накараха България да се гордее с тях. Това коментира в „Денят започва“ по БНТ служебният министър на младежта и спорта Андрей Кузманов.

„Успехът, който направиха тези състезатели с техните треньори и техните щабове в последните години, е показателен, че това е най-добрият успех през последните 16 – 17 години“, заяви той.

Андрей Кузманов обясни, че е смятал, че ще заложим на старите бойци, но е бил впечатлен от младите, особено от Ивет Горанова, която спечели златен медал по карате.

Той също коментира въпроса с отговорността и задочния спор с бившия спортен министър Красен Кралев: “Аз с въпросния господин не съм влизал в никакъв пряк или косвен диалог. Аз съм спортист човек. Някой ако иска да си припише заслугите на българските спортисти и техните треньори, за мен това е меко казано цинично. Това е труд, много лишения, много задължения“, много воля, заяви служебният министър.

Кузманов заяви, че не трябва да се вменява, че министърът на спорта е направил медалите.

“В трудовата характеристика на министъра пише, че той трябва да се грижи за спорта. Отговорността пада върху него, когато има провали. Цялата радост на българите се дължи само на треньорите и спортистите и на никой друг“, категоричен е министърът.

По думите му задачата на министерството е да стимулира спортистите, които са направили България горда, а тази Олимпиада е показала, че не всичко е пари.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 13.08.2021 г. 10:08 ч.

Източник: БНТ

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x