INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Куриоз: Събев е пътувал с влак по линия, която не съществува

Министърът на транспорта Николай Събев направи това, което никой друг транспортен министър преди него не е могъл да направи – само с едно интервю да пусне нов влак на БДЖ.

В интервю за Мария Цънцарова и нейната рубрика „Защо, господин министър“ Николай Събев каза, че е пътувал с влак до Етрополе.

Седмица след интервюто тръгнахме по стъпките на министъра с намерението и ние да пътуваме с влака до Етрополе.

Етрополе е след Правец на 80 километра от София. Проверяваме в сайта на БДЖ.

Оказва се обаче, че там жп гара няма.

Етрополе е в планината и местните го предпочитат заради спокойствието и чистия въздух.

На картата с маршрутите на БДЖ се вижда, че влакова линия до червената точка Етрополе няма, но въпреки това влак от София до Етрополе има, защото лично министърът на транспорта е пътувал с него.

Местните пък казват, че откакто се помнят влак в Етрополе не е имало.

Справка в БДЖ показа, че министърът наистина е пътувал с влак, но не от София до Етрополе, а от София до Елин Пелин. След интервюто по bTV местните го чакат наистина да дойде и в Етрополе, защото имат задачи за него, като да направи пътя Етрополе – Златица.

Етрополе-Златица е връзката между Северна и Южна България, но Златишкият проход е затворен от десетилетия, защото е покрит не с асфалт, а с чакъл. Местните искат от министъра път, нищо, че той им прокара влак, макар и с интервю.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 05.06.2022 г. 16:16 ч.

Източник: Btv

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x