INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Гърция отвори частично Кулата-Промахон, РС Македония затвори Гюешево

Снимка: БНР

При зимни условия става движението по пътищата в по-голямата част от страната, но затворени пътни участъци няма.

Гърция отмени частично забраната за преминаване на автомобили с тегло над 3,5 тона през граничния пункт „ Кулата-Промахон“. „ Илинден- Ексохи“ остава затворен за всички автомобили.

Основните пътни артерии в Благоевградска област са проходими при зимни условия.

Ограниченията, въведени от гръцките власти на граничните пунктове с България заради ниските температури и сложната пътна обстановка, предизвикаха километрични колони от тежкотоварни камиони на АМ Струма преди граничния пункт „Кулата“. Повече от денонощие превозвачите престояха в кабините на камионите си, болшинството от които бяха с чужда регистрация.

Към 16:30 часа граничните власти от южната ни съседка вдигнаха забраната за тировете, влизащи в България. Към Гърция обаче се пропускат само камиони, чиято дестинация е Солун и Атина. Това и към момента създава проблеми в зоната за граничен контрол, тъй като много от превозвачите са принудени да се върнат.

Повечето големи пътни артерии в областта са проходими и без ограничения. Остава забраната за движение на камиони над 12 тона през прохода Папаз чаир по пътя Гоце Делчев- Катунци, тъй като единствено там продължава да вали сняг.

Движението на превозни средства над 12 тона се ограничава временно по пътя от Кюстендил за граничния пункт Гюешево, поради „спиране от Северна Македония“, съобщиха преди малко от Агенция „Пътна инфраструктура“. В съобщението не се уточняват причините, нито срокът на ограничението.

Пътят към местността „Златните мостове“ в парк Витоша е отворен за движение за автомобили, а автобусите до ски училищата трябва да са с вериги. В София основните пътни артерии са почистени напълно, заявиха от общината. Оттам казват, че работата на фирмите продължава в кварталите.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 14.02.2021 г. 19:07 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x