INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Красен Кралев на инспекция в Игнатиево, Провадия, Цонево и Бенковски (СНИМКИ)

Днес министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира строителните дейности на четирите нови футболни игрища в Игнатиево, Провадия и селата Цонево и Бенковски.

В Игнатиево той инспектира терена, на който ще бъде изградена спортна площадка за минифутбол и баскетбол, като средствата, отпуснати от ММС, са в размер на 153 279 лв. Заедно с него бе и областният управител на Варна Стоян Пасев. Посрещна ги кмета на града Димитър Димитров.

След това министърът посети и Провадия, където се срещна с кмета на града д.т.н. инж. Жоро Илчев и председателя на Общинския съвет Димо Димов, за да се запознае с етапа на строителството на футболното игрище и зоната за фитнес на открито. Отпуснатите средства от ММС за реализирането на проекта са 185 806 лева.

Най-голямото село в община Дългопол – с. Цонево също ще разполага с ново игрище за минифутбол на стойност 152 909 лв. Кметът на Община Дългопол Георги Георгиев и кмета на селото Недка Василева показаха мястото, където се изгражда спортното съоръжение. В края на декември миналата година с постановление на Министерски съвет бяха отпуснати 1 млн. 788 хил. лева към бюджета на Община Дългопол. От тях 318 000 лв. са предназначени за ремонт на спортната зала в Цонево, която ще се използва за физкултурен салон, а 600 000 лв. ще послужат за изграждането на нов физкултурен салон в с. Медовец. В знак на благодарност за помощта от правителството и ММС Георгиев подари на Красен Кралев портрет на Васил Левски.

Ново игрище за минифутбол ще бъде построено и в с. Бенковски, като отпуснатите средства за построяването му са 149 948 лева.

“Заедно с кмета на Община Аврен Емануил Манолов обсъдихме възможността да бъдат изградени игрища за различни видове спорт и зона за фитнес на открито около терена за футболното игрище”, каза министър Кралев.

Всяко едно от четирите игрища за минифутбол ще разполага с терен от изкуствена настилка с размери 20×40 м, трибуни за зрители и осветление. Те ще бъдат предоставени за безвъзмездно ползване от всички граждани. Целта на проектите е да бъдат осигурени модерни условия за спортни дейности в тези населени места. Очаква се съоръженията да бъдат завършени до края на март.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 18.02.2021 г. 22:00 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x