INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Край на безводието в Своге, водата все още не е годна за пиене

Водоподаването в Своге постепенно се нормализира, след като река Искрецка се върна в коритото си. Все още остават неясни причините за внезапното пресъхване на реката.

Както бързо изчезна реката, така бързо се върна в коритото си. Късно снощи започна да вдига нивото си, като днес стигна до пълния си капацитет. Водата все още обаче не е годна за пиене.

Доставянето на вода в града продължава, докато водата се изчисти от мътилката и калните насипи.

Зам.-кметът на община Своге Илия Богданов заяви, че хората ще бъдат уведомени в кой момент водата ще може да се пие. Надява се това да стане до 24 часа. Вода има почти навсякъде в чешмите.

За да не се стига повече до такива ситуации, трябва да се използва модерният резервоар, който Своге има от година, но не може влезе в експлоатация заради остарялата водопроводна мрежа.

Според Националната електрическа компания настъпилото засушаване по река Искрецка е резултат от продължаващото в цялата страна маловодие, характерно за този период от годината.

0 0 votes
Article Rating

Публикувано на 19.08.2022 г. 15:11 ч.

Източник: БНТ

Още по темата:

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x