INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Варненски кондуктори в стачна готовност

Варненски кондуктори отново излизат на протест заради масовите съкращения по време на пандемия, съобщават организаторите.

Протестът е организиран от кондуктори към градски транспорт Варна и е подкрепен от синдиката Автономна Работническа Конфедерация (АРК) – Варна. 

„Насред зима, в навечерието на празниците и в разгара на извънредното положение в страната, над 200 кондуктори от Градски транспорт – Варна  остават на улицата, без работа. От АРК смятаме, че тези действия на управата на Градски Транспорт – Варна са недопустими“, казват в организаторите. 

Те ще се съберат на 27.11.2020 , в 4 ч. сутринта, на улица „Тролейна“ 48 във Варна, за да изразят несъгласието си с готвените промени. 

Техните искания са следните:

– Отлагане на съкращенията в предприятието до края на извънредното положение и общата пандемична ситуация;
– Ръководството да се ангажира с точен брой работници, които ще бъдат назначени в ТАСРУД;
– Ръководството да се ангажира с безплатна преквалификация и осигуряване на заетост за останалите работници извън нужните за ТАСРУД бройки или парично обезщетение в размер на 3 /три/ брутни заплати.    

„Кондукторите обявиха стачна готовност, а протестът ще бъде подкрепен и от работници от други сектори.  Призоваваме за подкрепа и солидарност и гражданите на Варна. Нека заедно покажем нетърпимост към пренебрегването на човешкия труд и социалната сигурност в града ни“

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 26.11.2020 г. 19:15 ч.

Редактор: Миглена Йовечева

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x