INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Компенсации по 290 лв. за някои ощетени от извънредното положение

Депутатите дадоха възможност до 6 месеца след извънредното положение да се изплащат компенсации от 290 лв. за някои от засегнатите хора.

„За“ текста гласуваха 101 народни представители, „против“ – 1 и „въздържали се“ – 10, с което той бе приет.

Предложението за това направи депутатът от ГЕРБ Светлана Ангелова. Окончателният текст гласи, че със срок до 6 месеца след отмяната извънредното положение Агенцията по заетостта превежда компенсация в размер от 290 лв. за определени категории лица, подлежащи на осигуряване по реда на Кодекса за социално осигуряване съгласно критерии и условия с акт на министерския съвет.

Средствата ще се превеждат по банков път на съответният осигурител, самоосигуряващо се лице. Те са за средства за сметка на европейските структурни и европейски фондове.

„Смятам, че тази редакционна поправка ще бъде по-благоприятна и ще даде възможност за по-дълъг период от време да се изплаща тази компенсация, ако е необходимо“, обясни предложението си Светлана Ангелова от ГЕРБ


Публикувано на 13.05.2020 г. 09:40 ч.

Още по темата: