INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Коледен базар отвори врати в Белослав

Празничният коледен дух завладя и Белослав. Преди броени часове, в неделната вечер, тържествено бе открит Коледен базар, който ще радва жителите и гостите на града повече от месец.

Началото на коледните празници Общината в Белослав съчета и с празнично откриване на новоизградения общински пазар, намиращ се на ул. „Иван Вазов“, който до 9 януари ще бъде своеобразен Коледен базар.

Грейнали коледни светлини, песни, танци, греяно вино, лакомства, атракциони изпълни с хора и много празнично настроение новооткрития базар снощи.

Посетителите на базара ще могат да открият на него традиционна коледна скара, ръчно приготвени сладкиши, мед и пчелни продукти и голямо разнообразие от идеи за подаръци за предстоящите празници, разказа в интервю за Радио Варна Деница Тодорова – заместник-кмет на Община Белослав.


Базарът е разположен както на открито, така и в закрити помещения. В тях ще се предлагат коледна и новогодишна украса, картини, играчки, сувенири, сурвакници и картички, солени и сладки кулинарни изкушения, месни и млечни продукти, пакетирани и насипни шоколадови изделия, ядки, плодове, коледни десерти и прясно приготвена храна.


Специално място на базара е отредено на благотворителния щанд в подкрепа на Фондация „Искам бебе“, която подпомага двойки с репродуктивни проблеми.На щанда ще се предлагат ръчно изработени сувенири и картички, направени от децата и учениците от община Белослав в подкрепа на благотворителната кауза.

Коледният базар ще се проведе при стриктно спазване на въведените от Министерството на здравеопазването противоепидемични мерки.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 06.12.2021 г. 13:09 ч.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x