INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Кметът на Варна: Обмисляме да отворим още зони в града

Обсъжда се отварянето на нови места във Варна по примера на парковете, които вече отвориха за жителите в града.

Първо обаче, трябва да бъде направен анализ на ситуацията през предстоящите почивни дни. Това съобщи кметът на Варна – Иван Портних в интервю за Дарик Радио по-рано днес.

Оказва се, че има и много доброволци, които искат да погамат в осъществаването на процеса.

Предварителната идея за Варна е била да се отвори само Морската градина в града, но кметът посочи, че лично той е настоявал да бъдат отворени още зони за разходка на варненци.

Според кметът, Варна стои доста добре на фона на останалите големи градове, но и мерките за ограничаване на заразата не трябва да бъдат подценявани, посочи още той.

Иван Портних благодари на всички жители на града, както и по-специално на всички доброволци, домоуправители, полицаи и медицински лица за усилията им в ограничаване на заразата.

Разрешението за използването на парковете важи само за деца до 12 годишна възраст, заедно с техните родители, в часовия диапазон от 9:30 до 18:30 часа и за самостоятелни възрастни – спортуващи или разхождащи кучета през останалото време.

Припомняме, че отворените за целта паркове са: “Приморски парк” – от басейн „Приморски“ до паркинга под спирка „Почивка“, където трябва да се има предвид, че движението се осъществява само еднопосочно, вдясно по посока на движението. Достъпни са още Крайбрежната алея, където движението на автомобили е разрешено до новоизградения паркинг (под ската), парк „Възраждане“парк „Младост“парк „Владиславово“ и Аспарухов парк, както и на крайбрежната алея в Аспарухов парк. Всички пясъчни ивици също са позволени за разходка.


Публикувано на 30.04.2020 г. 17:26 ч.

Автор: Златин Михайлов

Още по темата: