INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Няколко класа във Варна са под карантина заради COVID-19 (ВИДЕО)

4 училища и 2 детски заведения на територията на Област Варна сa с карантинирани класовe и групи зарaди заболели от COVID-19. Изолация в домашни условия за контактни на болни от коронавирус е наложена на класове от ОУ „Иван Вазов“, СУ „Найден Геров“ и СУ „Димчо Дебелянов“ във Варна. Това съобщи на брифинг по повод разпространението на коронавирус във Варна и региона директорът на РЗИ-Варна- д-р Дочка Михайлова. 

За 14-дневен период коефициентът на заболеваемост във Варна и областта е 111 на 100 000, което ни нарежда в оранжевата зона, каза още тя, но всеки ден има увеличение на случаите и вероятно през следващата седмица ще достигнем 120 на 100 000. 

144 са свободните легла за лечение на COVID-19 в областта. Хоспитализираните за седмица са 90 души. Ваксинирането продължава, варненци и жителите на областта могат да избират между две ваксини-посочи Михайлова.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 18.02.2021 г. 16:16 ч.

Източник: БНР

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x