INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Китайският град Харбин под пълна блокада заради COVID-19

Ново избухване на епидемия от коронавирус в Северен Китай поставя град Харбин с население от 11 милиона „под ключ“.

Властите в Китай поставиха града под блокада, докато страната се бори за предотвратяване на втора вълна от потенциално смъртоносния коронавирус. Град Харбин в Северен Китай се превърна в най-новата гореща точка, след като жена несъзнателно зарази 70 други, след като беше тествана отрицателно за Covid-19.

22-годишната студентка с фамилия Хан се завърнала в Китай от Ню Йорк миналия месец. Тя преминала през 14-дневна карантина и не показвала симптоми на вируса. Здравните власти в Харбин твърдят, че тя е била „тих носител“ на вируса. Не осъзнавайки, тя заразила съседите си, които след това били домакини на събиране. Гост на сбирката по-късно беше откаран в болница с инсулт, което пък довело до избухване на инфекцията в две местни болници.

С коронавируса се заразили 70 души, включително пациенти във вътрешна Монголия и провинция Ляонин. В Харбин е въведено стриктно блокиране. Гражданите са помолени да носят предпазни маски за лице. Публичните събития са отменени, а събиранията са забранени.


Публикувано на 24.04.2020 г. 08:40 ч.

Източник: Actualno

Още по темата: