INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Китай завърши 4-те газопровода за внос на газ, мрежата вече е 110 000 км

Снимка: Радио Китай

В „Доклада за развитието на природния газ в Китай (2021 г.)“, публикуван вчера от Департамента по петрол и природен газ към Националното енергийно управление, се посочва, че диверсифицираната система за снабдяване с природен газ в Китай продължава да се подобрява и „националната мрежа“ по същество се е оформила, съобщи Радио Китай.

В доклада се посочва, че изграждането на китайската система за производство, доставка, съхранение и маркетинг на природен газ е постигнало поетапни резултати. Четирите основни стратегически канала за внос са напълно завършени, рамката на вътрешната тръбопроводна мрежа е формиран основно и взаимосвързаността на магистралните тръбопроводи е реализирана. През 13-ия петгодишния план са построени общо 46 000 километра тръбопроводи на дълги разстояния, а общата дължина на газопроводите в цялата страна е достигнала приблизително 110 000 километра.

В доклада се посочва още, че непрекъснатото разширяване на газовата индустрия изисква продължително изграждане на съоръжения за тръбопроводни мрежи. Засилването на капацитета за съхранение на природен газ е важна гаранция за безопасните и стабилни доставки и доброто развитие на индустрията.

0 0 vote
Article Rating

Публикувано на 22.08.2021 г. 14:19 ч.

Източник: 24 Часа

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x