INFOTEKA.BG – Новините, които трябва да знаеш

Всичко най-важно подбрано за теб – политика, икономика, образование, култура, здраве, технологии и много други от Бяла, Долни Чифлик, Варна

Китай се изгаври със САЩ с филма „Имало едно време един вирус“

Китай публикува кратка анимация, озаглавена „Имало едно време един вирус“, като се подиграва на отговора на САЩ на новия коронавирус, използвайки подобни на „Лего“ фигури, за да представи двете страни, съобщава „Ройтерс“, цитирани от БТА.

Вашингтон и Пекин са във война с думи за произхода на болестта, възникнала в китайския град Ухан и прераснала в глобална пандемия. Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви в четвъртък, че е уверен, че коронавирусът е възникнал в китайска вирусологична лаборатория, но отказа да представи доказателства.

В анимацията, публикувана онлайн от китайската официална информационна агенция „Синхуа“ и споделена от китайското посолство във Фрацния.

ЧервенИ завеси се отварят, за да разкрият сцена, включваща фигури, подобни на „Лего“, под формата на Теракотен воин, носещ маска за лице и Статуята на свободата.

„Открихме нов вирус“, казва воинът.

„И какво от това?“ отговаря Статуята на свободата. „Това е само грип.“

Докато воинът издава предупреждения за вируса и отброява мрачните етапи на епидемията от Китай, Статуята на свободата отговаря пренебрежително, имитирайки пресконференции на Тръмп, на които той омаловажи тежестта на болестта.

„Ти чуваш ли се какво говориш? пита воинът, когато статуята започва да се зачервява от треска и се закача за венозно вливане.

„Ние винаги сме прави, въпреки че си противоречим“, отговаря статуята.

„Ето това е, което обичам във вас, американците, вашата последователност“, казва воинът.

САЩ и други страни обвиниха Китай в заблуждаване на света по отношение на тежестта на епидемията и нарастват призиви за международно разследване за произхода на вируса.

Реакциите към филмчето са смесени. Някои го определят като пропаганда и са съгласни, че Китай е подвел международната общност и затова много хора са умрели. Други одобряват посланието му.

САЩ обвинява Китай, че е подвел света за сериозността на болестта и настоява да бъде проучен произходът на вируса.

Компанията „Лего“ каза, че няма връзка с анимацията.


Публикувано на 04.05.2020 г. 21:06 ч.

Източник: varna24

Още по темата: